Werken bij de NVD

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is de  beroepsvereniging van de diëtist. De NVD stelt zich tot doel om de diëtist te positioneren en te profileren als dé specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid. Het beleid van de NVD is gericht op ondersteuning van de diëtist waarbij zij streeft naar optimale kwaliteit, toegankelijkheid en beschikbaarheid van diëtistische zorg.

Onderdeel van de activiteiten van de NVD is het eens per twee maanden uitgeven van het  Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek (NTVD). Daarnaast verzorgt de redactie  jaarlijks een themanummer. Op het bureau van de NVD werken 14 medewerkers onder leiding van een directeur.
De redactie bestaat uit een hoofdredacteur en een redacteur. Het bureau is gevestigd in Houten.


Wegens het vertrek van de huidige hoofdredacteur is de NVD per direct op zoek naar een:


Hoofdredacteur voor het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek
voor gemiddeld 24 uur per week


Functie
U bent als hoofdredacteur inhoudelijk en redactioneel verantwoordelijk voor het NTVD en levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling ervan tot toonaangevende uitgave op voedingsgebied ter ondersteuning van de verspreiding van kennis.
U signaleert en volgt de ontwikkelingen binnen en buiten de diëtetiek en zet dit om in acties ten behoeve van het tijdschrift. U heeft daarbij altijd het belang van de diëtist en de NVD voor ogen. In samenwerking met de redacteur bepaalt u de inhoud van tijdschrift, stippelt de koers uit en ontwikkelt lange termijnplannen. U levert tevens een redactionele bijdrage door het schrijven van artikelen. U onderhoudt zowel interne als externe contacten en vertegenwoordigt het tijdschrift naar buiten toe. U heeft regelmatig overleg met de Redactieraad en de Wetenschappelijke Adviesraad.


Profiel
- Kennis van de ontwikkelingen op het vakgebied van voeding en diëtetiek
- Het vermogen wetenschappelijke literatuur te beoordelen
- Ervaring met publiceren en samenstellen van een tijdschrift
- Ervaring met het schrijven en redigeren van artikelen
- Minimaal HBO-opleiding, bij voorkeur een afgeronde opleiding Voeding & Diëtetiek en  (klinische) ervaring in het werkveld
- Een breed netwerk in de voedings- en gezondheidswereld
- Goed kunnen organiseren, creatief en innovatief
- Stressbestendig, flexibel en snel kunnen schakelen

Aanbod
Een veelzijdige functie binnen een professionele, informele en dynamische organisatie. Inschaling vindt plaats volgens CAO ziekenhuizen en is afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

Informatie
Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Anja Evers, directeur, of Wendy van Koningsbruggen, redacteur (030 6346222). Wij ontvangen graag uiterlijk maandag 5 mei 2014 per mail uw motivatie en CV. U kunt deze sturen naar krobben@nvdietist.nl  o.v.v. van ‘sollicitatie hoofdredacteur’.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.