logo NVD

Nieuws

Gegevens voor puntentoekenning

Voornaam en achternaam(*)
Ongeldige invoer

Lidnummer(*)
Ongeldige invoer

KP nummer(*)
Ongeldige invoer

Vacature Beleidsmedewerker Kwaliteit

Nederland gezonder maken; dat is de missie van elke diëtist. Diëtisten staan daarnaast ook mensen bij die door ziekte, ondervoeding of in een bepaalde levensfase hoogwaardige ondersteuning nodig hebben bij de juiste voeding. Ze ontwikkelen producten of geven informatie over voeding. Centraal in het werk van diëtisten staat de ingewikkelde relatie tussen mens en voeding, die is voor iedereen persoonlijk en kan in elke situatie verschillend zijn. Diëtist is een bij wet beschermde titel. Wetenschap is de basis van waaruit een diëtist werkt.

 

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten is de beroepsvereniging van en voor diëtisten. De NVD behartigt dagelijks met veel trots en plezier hun belangen en werkt daarbij intensief samen met andere (para)medische beroepsverenigingen, de overheid, gemeenten en zorgverzekeraars.

We zijn op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Kwaliteit (m/v)

die ons kan helpen met onze belangrijke missie.

Wat we bieden

 • Een functie op basis van 28 uur.
 • Samenwerken met een team van bevlogen medewerkers.
 • Een marktconform salaris dat past bij het belang en de zwaarte van de functie.
 • Moderne arbeidsvoorwaarden met veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Vrijheid om je tijd in te delen voor een goede balans werk en privé.

Wat je gaat doen

Je wordt onderdeel van het team Kwaliteit. Samen met je collega’s draag je bij aan de kwaliteit van de beroepsuitoefening waardoor de diëtist zich nog steviger kan positioneren en profileren in het zorgveld, het sociale domein of het bedrijfsleven. Je kent de beroepsgroep en draagt bij aan de actuele ontwikkelingen binnen de opleiding en de beroepsuitoefening van de diëtist. Hierbij signaleer en anticipeert je op ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg en maatschappij. Je ontwikkelt in samenspraak met leden van de NVD en met externe partners producten en tools ter bevordering van de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Denk hierbij aan specialisatie, zorgprogramma’s, kwaliteitscriteria. Je neemt deel aan verschillende taak- en werkgroepen. Het onderhouden van relaties en samenwerking met diverse partijen doe je door goed te weten wat diëtisten belangrijk vinden.

Wat we vragen

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding
 • Je kent de wereld van de zorg, bij voorkeur van de paramedische zorg
 • Je hebt tenminste veel affiniteit met de diëtetiek of bent zelf opgeleid als diëtist
 • Minimaal 5 jaar recente werkervaring bij een zorg- of onderwijs instelling of (lokale) overheidsinstelling
 • Samenwerking op diverse niveaus gaat je van nature goed af.
 • Je werkt vanuit analytisch en probleemoplossend vermogen
 • Je bent stressbestendig en in je team sta je altijd klaar om te helpen of bij te springen
 • Je hebt een vlotte pen en je presenteert met gemak voor een groep.
 • Je bent een zelfstarter en je hebt een proactieve houding
 • Je kan beleid en advies concreet vertalen in projecten of producten


Past deze functie helemaal bij jou? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Voor vragen kun je je richten tot Wineke Remijnse. We zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ons telefoonnummer is 030 – 634 62 22. Je kunt reageren tot 15 juni.   

Rapport kostenonderzoek

In het midden van een ongekend zware crisis in Nederland als gevolg van het Coronavirus is het rapport Kostenonderzoek Paramedische Zorg opgeleverd. Het is een stuk waar we allemaal reikhalzend naar uit hebben gekeken, maar in de huidige context is dat ineens heel relatief geworden. Het voortbestaan van praktijken, zorg voor kwetsbare patiënten en de eigen veiligheid als zorgverlener zijn de onderwerpen die op dit moment al onze aandacht vragen.

Alle partners betrokken bij het onderzoek (overige paramedische beroepsorganisaties en verzekeraars) hebben gewogen of het presenteren van het rapport op dit moment wenselijk is. Maar unaniem hebben we besloten om het toch te doen.

Kostprijsonderzoek

 

 • FAQ's zijn alleen voor leden inzichtelijk.

We kunnen ons voorstellen dat jullie veel vragen hebben. Stel ze gerust via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Subcategorieën

exclusief voor ledenWe zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website