logo NVD

Nieuws

Workshops symposium Eetstoornissen en Bariatrie 6 februari 2020

Workshops symposium Eetstoornissen en Bariatrie 6 februari 2020
 1. Lidnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Voor en achternaam(*)
  Ongeldige invoer
 3. Emailadres(*)
  Ongeldige invoer
 4. Mijn keuze voor de eerste workshopronde:(*)
  Ongeldige invoer
 5. Mijn keuze voor de tweede workshopronde(*)
  Ongeldige invoer
 6. Mijn keuze voor de derde workshopronde
  Ongeldige invoer

Exclusief voor leden


Samen met en dankzij onze leden kunnen we goede en betrouwbare informatie aanbieden via onze kanalen. Veel van deze informatie is voor iedereen toegankelijk, maar sommige informatie is exclusief voor onze leden. Hieronder zie je wat wij exclusief voor onze leden hebben ontwikkeld. 

Wil je ook lid worden en toegang krijgen tot deze voordelen? Meld je dan snel aan!

 

Paginas van De dietist ondernemer.pdf
De diëtist/ondernemer
Ben je net een eigen praktijk begonnen of denk je erover een praktijk te starten en weet je niet waar je allemaal aan moet denken? Om je hierbij te helpen hebben we het handboek 'De diëtist / ondernemer' ontwikkeld. 

In dit handboek lees je meer over verschillende rechtsvormen, verzekeringen, fiscale aspecten, contracten met zorgverzekeraars, de praktijkinrichting en praktijkvoering. Ook vind je er een format voor een ondernemingsplan, een voorbeeld van algemene leveringsvoorwaarden en de beroepscode en gedragsregels voor diëtisten.  

Je kunt het handboek 'De diëtist / ondernemer' hier downloaden.  Logo op krijtbord

NVD Academy
In het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek (NTVD) zijn scholingsmodules toegevoegd, in de vorm van toetsvragen bij de overzichtsartikelen. NVD-leden kunnen deze online beantwoorden. Als je 70% van de vragen goed hebt beantwoord, krijg je 1 accreditatiepunt per artikel. Jaarlijks kan dit je dus 7 ADAP-punten opleveren. 

Artikelen met geaccrediteerde toetsvragen:

Voeding en het ontstaan van depressie

Kwalitatief onderzoek in de diëtetiek

Behoud van spiermassa bij veroudering en ziekte

Hypoalbuminemie: pathogenese en klinisch belang

 

FBZ

FBZ Rechtshulp
Heb je een vraag over je functiewaardering (FWG), een conflict met je werkgever of hulp nodig bij dreigend ontslag? Als je NVD-lid bent en onder een van deze cao’s valt: algemeen ziekenhuis, geestelijke gezondheidszorg (GGZ), gehandicaptenzorg (Ghz), verpleeg-/verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), gezondheidscentra, Universitair Medisch Centrum (UMC), en Nederlandse Universiteit (NU) heb je recht op 10 uur dienstverlening per kalenderjaar. 

 

FBZ Rechtshulp is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.30 uur via 088 - 1344 111.
Je kunt je vraag ook stellen via rechtshulp@fbz.nl

CZ: laatste nieuws over de PREM en tarieven

CZ heeft de verplichting om de PREM toe te passen uit de overeenkomsten voor 2020 gehaald. Wat betekent dit voor jou als je al getekend, of juist geweigerd hebt? En worden de tarieven ook nog aangepast? We hebben het voor je op een rijtje gezet.


Nieuwe overeenkomst PREM

De verplichting om de PREM toe te passen is uit de overeenkomsten voor 2020 gehaald. 

Omdat dit een positieve aanpassing is, krijgen alle diëtisten met een getekende overeenkomst een brief. Deze brief zal verzonden worden voor ingang van de nieuwe overeenkomst, een exacte datum is nog niet bekend. Heb je de overeenkomst eerst geweigerd en wil je nu toch tekenen? Dan kun je het beste  vóór 1 november een berichtje sturen via het beschikbare contactformulier op de website CZ.nl met de melding dat je had geweigerd maar alsnog een overeenkomst aan wilt gaan.  


Tarieven nog niet aangepast

CZ kiest er voor om vooruitlopend op de uitkomsten van het lopende kostprijsonderzoek, de tarieven nog niet verder aan te passen. CZ kijkt met veel belangstelling uit naar de uitkomsten van dit onderzoek om te kijken of aanpassing van de tarieven nodig is.

 

Subcategorieën

exclusief voor leden