logo NVD

Exclusief voor leden


Samen met en dankzij onze leden kunnen we goede en betrouwbare informatie aanbieden via onze kanalen. Veel van deze informatie is voor iedereen toegankelijk, maar sommige informatie is exclusief voor onze leden. Hieronder zie je wat wij exclusief voor onze leden hebben ontwikkeld. 

Wil je ook lid worden en toegang krijgen tot deze voordelen? Meld je dan snel aan!

 

Paginas van De dietist ondernemer.pdf
De diëtist/ondernemer
Ben je net een eigen praktijk begonnen of denk je erover een praktijk te starten en weet je niet waar je allemaal aan moet denken? Om je hierbij te helpen hebben we het handboek 'De diëtist / ondernemer' ontwikkeld. 

In dit handboek lees je meer over verschillende rechtsvormen, verzekeringen, fiscale aspecten, contracten met zorgverzekeraars, de praktijkinrichting en praktijkvoering. Ook vind je er een format voor een ondernemingsplan, een voorbeeld van algemene leveringsvoorwaarden en de beroepscode en gedragsregels voor diëtisten.  

Je kunt het handboek 'De diëtist / ondernemer' hier downloaden.  Logo op krijtbord

NVD Academy
In het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek (NTVD) zijn scholingsmodules toegevoegd, in de vorm van toetsvragen bij de overzichtsartikelen. NVD-leden kunnen deze online beantwoorden. Als je 70% van de vragen goed hebt beantwoord, krijg je 1 accreditatiepunt per artikel. Jaarlijks kan dit je dus 7 ADAP-punten opleveren. 

Artikelen met geaccrediteerde toetsvragen:

Voeding en het ontstaan van depressie

Kwalitatief onderzoek in de diëtetiek

Behoud van spiermassa bij veroudering en ziekte

Hypoalbuminemie: pathogenese en klinisch belang

 

FBZ

FBZ Rechtshulp
Heb je een vraag over je functiewaardering (FWG), een conflict met je werkgever of hulp nodig bij dreigend ontslag? Als je NVD-lid bent en onder een van deze cao’s valt: algemeen ziekenhuis, geestelijke gezondheidszorg (GGZ), gehandicaptenzorg (Ghz), verpleeg-/verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), gezondheidscentra, Universitair Medisch Centrum (UMC), en Nederlandse Universiteit (NU) heb je recht op 10 uur dienstverlening per kalenderjaar. 

 

FBZ Rechtshulp is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.30 uur via 088 - 1344 111.
Je kunt je vraag ook stellen via rechtshulp@fbz.nl

exclusief voor ledenWe zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website