logo NVD

Wkkgz-verplichting klachtregeling

trans

Per 1 januari 2017 is iedere zorgaanbieder verplicht een regeling te hebben voor de opvang en behandeling van klachten en geschillen. Dit is geregeld in de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg).

Als lid van de NVD krijg je per 1 januari 2017, bij een klacht, ondersteuning van de verplichte klachtenfunctionaris en ben je aangesloten bij een geschillenregeling. Die ondersteuning neemt veel uit handen, maar niet alles.


Samen met andere paramedische beroepsgroepen heeft de NVD gewerkt aan de instelling van een klachtenfunctionaris en een geschillenregeling; beiden worden ondergebracht bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). NVD-leden die werkzaam zijn in een eigen praktijk kunnen hier tegen een laag tarief gebruik van maken, terwijl niet-leden hiervoor 175 euro gaan betalen.


Informatie voor NVD- leden
Hoewel tijdens de ALV van 1 november 2016 niet gestemd is over een collectieve aansluiting bij de Wkkgz verplichte geschillencommissie, heeft de NVD toch besloten om NVD leden werkzaam in de vrije vestiging automatisch aan te melden bij de geschillencommissie. Daarvoor is het belangrijk dat de NVD op de hoogte is van jouw werkplek. Op de website tref je achter het wachtwoord een lijst aan van leden die op dit moment bekend staan als werkzaam in de vrije vestiging. Sta je er niet bij, geef dan je juiste gegevens door via Mijn NVD.

Afhankelijk van de besluitvorming tijdens de ALV van 2017 worden de kosten onder de leden verrekend. Daarbij is de inschatting gemaakt dat dit maximaal € 15,00 per jaar kost.

Informatie voor niet NVD-leden
Ook als niet-NVD-lid is het mogelijk om je aan te sluiten bij de geschillenregeling die bij de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici is ondergebracht. De kosten voor deze aansluiting zijn € 175,00 excl. BTW per jaar en wordt naar rato per maand verrekend. Heb je interesse dan kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Wkkgz-aansluiting.

Het is alleen mogelijk gebruik te maken van de klachtenfunctionaris en de geschillenregeling als je bent aangesloten. Het is niet mogelijk om je pas aan te sluiten op het moment dat er een klacht is. Daarbij is het van belang om te weten dat het een wettelijke verplichting is om je aan te sluiten bij een regeling.

 

Wil je als niet NVD-lid aansluiten bij de klachten- en geschillenregeling Paramedici? Vul dan dit formulier in.
Door het verzenden van onderstaand formulier ga je akkoord met automatische incasso. Deze incasso wordt in januari 2017 verwerkt.

 

Wkkgz: Aanmeldformulier Klachten- en geschillencommissie t.b.v. Niet-NVD-leden

Velden met een * zijn verplicht.

Naam*

Voornaam*
Ongeldige invoer

Geslacht*
Ongeldige invoer

Straatnaam*
Ongeldige invoer

Huisnummer*
Ongeldige invoer

Postcode*
Ongeldige invoer

Plaatsnaam*
Ongeldige invoer

Telefoonnummer*
Ongeldige invoer

Emailadres*
Ongeldige invoer

Geboortedatum*
Ongeldige invoer

Geboorteplaats*
Ongeldige invoer

Voeg hier je diploma toe.*
Ongeldige invoer

Praktijknaam*
Ongeldige invoer

Plaats waar de praktijk is gevestigd*
Ongeldige invoer

Kwaliteitsregistratienummer
Ongeldige invoer

Toestemming automatische incasso*
Ongeldige invoer

IBAN rekeningnummer*
Ongeldige invoer

 

 

Informatie voor patiënten

Uw zorgverlener doet er alles aan goede zorg te verlenen en alles zorgvuldig te organiseren. Mocht u als cliënt onverhoopt toch niet tevreden zijn, dan is het belangrijk dat te bespreken. Als dat geen oplossing biedt, kunt u een klacht indienen. Uw zorgverlener is aangesloten bij de Klachten- en geschillenregeling Paramedici. Meer informatie treft u hier aan.


Meer weten?
Klik hier voor meer informatie en uitleg over de Wkkgz-verplichtingen, wat je zelf moet doen en welke hulp de NVD biedt.