logo NVD

Competentiescan Zelfmanagement-educatie bij diabetes nu te gebruiken in het kwaliteitsregister


Werk je binnen de diabeteszorg? Wil je liever reflecteren op je competenties op het gebied van zelfmanagement dan je algemene competenties als diëtist? Dan hebben we goed nieuws. Dit is vanaf nu mogelijk.

Competentiescan zelfmanagement-educatie
De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) heeft een competentiescan zelfmanagement-educatie bij diabetes ontwikkeld. Deze scan is interessant voor diëtisten die werken binnen de diabeteszorg. Daarnaast vertoont het overeenkomsten met het Multisource feedback instrument, het instrument in PE-online om je competenties in kaart te brengen. Daarom hebben we vanuit de NVD, na overleg met het netwerk DNO, gesprekken gevoerd met het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) om te kijken of deze competentiescan van de NDF ingezet kan worden in fase 1 van de cyclus Individuele Professionele Ontwikkeling (IPO).

Met het KP is afgesproken dat dit kan. Diëtisten die werken binnen de diabeteszorg én de competentiescan individueel inzetten (dus niet als teammeting) kunnen de competentiescan zelfmanagement-educatie bij diabetes gebruiken voor de activiteit ‘Reflecteren en analyseren (fase 1, IPO)’.

Hoe werkt dit?
Hoe kun je deze scan inzetten en hoe werkt het in PE-online? Aangezien deze activiteit zowel de elementen feedback vragen als zelfreflectie bevat kun je de competentiescan zelfmanagementeducatie bij diabetes op twee manieren inzetten.
1) Je vult de zelfreflectielijst uit PE-online in voor het onderdeel zelfreflectie. Voor het onderdeel feedback vragen zet je de ‘competentiescan zelfmanagementeducatie bij diabetes’ in (punt 2 op bovenstaand genoemde website).
2) Je zet de ‘competentiescan zelfmanagementeducatie bij diabetes’ zowel in voor zelfreflectie als voor het vragen van feedback (punt 1 en 2 op bovenstaand genoemde website).

Vervolgens analyseer je de uitkomsten. De vereiste onderdelen (zelfreflectie, feedback en analyse) kun je dan toevoegen aan het portfolio onder de activiteit IPO fase 1.

Contactpersoon: Claudia Bolleurs
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

< Terug naar NVD Nieuws