logo NVD

Dossier: Coronavirus

In het coronadossier vind je alle informatie over onder andere patiëntenzorg, voedingsbeleid en herstelzorg bij COVID-19. Wij verzorgen regelmatig een update van dit dossier op basis van de laatste ontwikkelingen.

In het coronadossier vind je alle informatie over onder andere patiëntenzorg, voedingsbeleid en herstelzorg bij COVID-19. Wij verzorgen regelmatig een update van dit dossier op basis van de laatste ontwikkelingen..

 

De vragen en antwoorden hebben we onderverdeeld in 8 categoriën:

1. Zorg patiënten

2. Veiligheid diëtist en de patiënt

3. Financiële gevolgen

4. Voedingsbeleid bij Corona

5. Collega-diëtisten vinden

6. Opschalen zorg

7. Herstelzorg ex-COVID-patiënten
8. Meerkostenregeling

9. Overig

 

Je kunt met je vragen bij ons terecht via ons speciale mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heb je vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het RIVM via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. Ook op de website van het RIVM staan veel vragen en antwoorden. 


Laatste nieuws

 

Infographic bezoek aan de diëtist
Een
bezoek aan de diëtist is, onder voorwaarden, toegestaan. Onze infographic uit april hebben we daarom aangepast naar de laatste voorwaarden en regels. Mail of geef deze mee aan je patiënt, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat een bezoek aan de diëtist veilig verloopt.


Diëtist is zorgverlener

Er is verwarring ontstaan over de aanduiding zoals vandaag gecommuniceerd door de Rijksoverheid, namelijk dat diëtisten (en andere paramedici) als contactberoep worden gezien en niet als zorgverlener. Na contact vanochtend met VWS is toegezegd dat dit wordt aangepast; een paramedicus is een zorgverlener en geen contactberoep.Verruiming vergoeding diëtetiek voor herstelzorg COVID.

 


Activiteiten NVD rond COVID-19

 

Brandbrief naar ZN over financiële nood voor paramedisch zorgverleners
Wij hebben samen met PPN op 10 april een brandbrief gestuurd naar Zorgverzekeraas Nederland (ZN). Hierin hebben wij onze zorg uitgesproken over de financiële nood voor de paramedisch zorgverleners. Wij vinden het onacceptabel dat voor een aantal beroepsgroepen wel een vooruitbetaling kan plaatsvinden en voor de rest nog niet. Ook is er een persbericht uitgegaan. 

Ondervoeding bij ouderen


Onze thema's in de media


Nieuwsberichten