logo NVD

Dossier zorgovereenkomsten diëtetiek

De eerste zorgovereenkomsten voor 2020 zijn binnen. Wij begrijpen dat het veel tjd kost om alle overeenkomsten door te nemen en dat je deze tijd veel liever besteedt aan jouw cliënten. Daarom hebben wij een overzicht voor jou gemaakt van de overeenkomsten waar wij al zicht op hebben. Waar leggen de zorgverzekeraars de nadruk op, wat valt op aan de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? 


Gesprekken zorgverzekeraars
Het nieuwe inkoopbeleid van de zorgverzekeraars heeft invloed op de zorgovereenkomsten. De NVD is daarom met alle (grote) zorgverzekeraars in gesprek gegaan en nam hierbij diëtisten uit de praktijk mee. In deze gesprekken maken we de zorgverzekeraars duidelijk maken wat beleid voor impact kan hebben op de praktijk.

Lees hier wat hebben wij al besproken hebben met de zorgverzekeraar

Nieuwe zorgovereenkomsten extramurale diëtetiek
Er zijn al enkele zorgovereenkomsten van zorgverzekeraars bekend gemaakt. De eerste was van Menzis. Met een aangekondigde tariefsverhoging van 15%. Dat was mooi nieuws en deelden wij dan ook graag met jullie.

De NVD krijgt geen tarieven te zien van de zorgverzekeraars, maar de tarieven die wij via andere kanalen binnen krijgen zetten wij ook in het overzicht. Het is een groeimodel, en wordt aangepast als er meer informatie beschikbaar is.

De NVD is niet aansprakelijk voor eventuele (type)fouten in dit document en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.


Nieuwsberichten

 

Achtergrondinformatie