logo NVD

Nieuw inkoopbeleid zorgverzekeraars 2020

 

Wat is de visie van de zorgverzekeraar op de inkoop van paramedische zorg/diëtetiek? Welke ontwikkelingen zijn er, waar ligt de focus en wat zijn nieuwe kansen en uitdagingen? Wat betekent dit voor de diëtetiek en jouw praktijkvoering? Gaat er iets veranderen en wat blijft hetzelfde? Dit vind je in het nieuwe inkoopbeleid dat door de meeste zorgverzekeraars is gepubliceerd.

Reageer tijdig op het inkoopbeleid
Het inkoopbeleid is van belang voor jouw praktijkvoering, het heeft invloed op je werk. Bekijk dus goed welke eisen er worden gesteld en wat voor impact dit heeft op je administratie. Wat zijn nieuwe uitdagingen om op in te spelen, maar juist ook; waar kunnen je je niet in vinden?
Lees het inkoopbeleid goed na en stel je vragen aan de zorgverzekeraar. Je kunt vragen stellen aan de verzekeraar ter verduidelijking, maar je kunt ook feedback geven of je zorgen aankaarten. De meeste zorgverzekeraars komen in de maand september met een overeenkomst.

NVD overlegt met de zorgverzekeraar
De NVD heeft gemiddeld twee keer per jaar overleg met de zorgverzekeraars tijdens een CvO (Commissie van Overleg). Bij dit overleg zijn meestal twee NVD-leden aanwezig. Op die manier zijn we nauw betrokken bij de ontwikkelingen rondom het inkoopbeleid en de contractering. We leveren input voordat de zorgverzekeraar een besluit neemt om iets wel of niet in te kopen. Ook bepreken we of hun voorstel wel of niet haalbaar is in de praktijk. We hopen daarmee invloed uit te oefenen op wat er daadwerkelijk ingekocht gaat worden en tegen welk tarief.
Het blijft een uitdaging om dit voor elkaar te krijgen, maar wij blijven ons inspannen om het gesprek met hen aan te gaan, namens jullie en met jullie input.

Overzicht nieuw inkoopbeleid zorgverzekeraars:
CZ

DSW

Zorg & Zekerheid

ASR (nieuw!)

De Friesland

VGZ

Menzis

Caresq

Contactpersoon: Wendy Vlijter
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

< Terug naar NVD Nieuws van 30 april 2019