logo NVD

Nieuws

Rapport kostprijsonderzoek vertraagd

trans

Op 28 januari was er een bestuurlijk overleg over het kostenonderzoek paramedische zorg eerstelijn waarbij wij, het ministerie van VWS, ZN, KNGF, EN, VvOCM, NVLF en NVH* aanwezig waren. Er is besloten om de resultaten van het onderzoek eerst goed met elkaar te bespreken aan de hand van de onderzoeksopdracht en de afspraken in het bestuurlijk akkoord.

Lees meer...

Minder administratie voor paramedici

trans

Tien concrete acties om de administratieve lasten van paramedici te verlichten. Dat is het resultaat van schrap- en verbetersessies in de paramedische zorg. Theo van der Bom, voorzitter van Paramedisch Platform Nederland (PPN), overhandigde mede namens de NVD de tien schrap- en verbeterpunten op 4 december 2019 aan minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport).

Lees meer...

Nutri-score wordt - na aanpassing- het voedselkeuzelogo

trans

Staatssecretaris Blokhuis van VWS heeft vandaag gekozen voor voedselkeuzelogo Nutri-Score. Van de drie logo’s in Europa - Keyhole, Multiple traffic light en Nutri-Score – blijkt uit Nederlands consumentenonderzoek dat Nutri-Score het beste hielp om gezonde keuzes te maken.

Lees meer...

Sfeerimpressie ALV & congres

trans

Voor iedereen die niet bij onze ALV of op het congres van 5 november was, is er nu de mogelijkheid om terug te kijken. We maakten een mooie sfeerimpressie van de dag. Voor iedereen die er wel bij was is het een kans om nog even terug te kijken. Veel plezier

Lees meer...

Standpunt NVD

trans

De NVD heeft afgelopen week vragen ontvangen van het TV programma Radar. Mede ingegeven door een rapport van Foodwatch hebben ze een aantal vragen aan ons gesteld. De vragen gaan over sponsoring van commerciële partijen en de mogelijke invloed die dit heeft op ons inhoudelijke beleid.

Lees meer...

Individuele overeenkomst nodig voor leveren ketenzorg?

Kan een zorgverzekeraar een diëtist verplichten tot het tekenen van een individuele zorgovereenkomst om ketenzorg te mogen leveren? De NVD vroeg het een advocaat en het antwoord is: Ja, dat mag!

Lees meer...