logo NVD

Prestatiecodes 2018

trans

De afgelopen maand hebben we veel vragen gekregen over de softwareleveranciers en of deze wel op tijd klaar zijn voor de nieuwe declaratiecodes 2018. Van drie leveranciers hebben we hier antwoord op ontvangen.

Overigens zijn softwareleveranciers afhankelijk van aanlevering van wijzigingen. Het is te verwachten dat, net als ieder jaar, er nog last minute wijzigingen plaatsvinden. Niet alle verzekeraars zijn duidelijk over het gebruik van de nieuwe prestatiecodes. Als hierover definitieve informatie bekend is zal dit zo snel mogelijk kenbaar worden gemaakt. 

 

Evry gebruikers kunnen het beste naar de nieuwspagina binnen hun Evry pakket gaan. Op deze nieuwspagina wordt een filmpje aangeboden waarin uitgelegd wordt hoe de nieuwe consultonderwerpen voor de nieuwe codes eenvoudig kunnen worden toegevoegd. Zo kan elke praktijk alleen die onderwerpen met de prestatiecodes toevoegen die daadwerkelijk gebruikt gaan worden.


Intramed stuurt een bericht met aandachtspunten en informatie over hoe het zit met eventuele wijzigingen van behandelcodes. Zij geven aan dat zij als softwareleverancier afhankelijk zijn van aanlevering van deze gegevens. Zij verwachten net zoals ieder jaar, dat er nog last minute wijzigingen plaatsvinden. Wanneer zij over correcte informatie beschikken, zullen zij dit communiceren.

 

Gebruikers van Balans krijgen in het dashboard een mededeling met daarin uitleg hoe de nieuwe consultcodes in de agenda van Balans gebruikt kunnen worden.