logo NVD

Dossier: Coronavirus

In dit dossier beantwoorden wij alle vragen die we op dit moment hebben ontvangen. Elke dag verzorgen we een update van dit dossier op basis van jullie vragen en de laatste ontwikkelingen.

De vragen die we via telefoon of mail hebben gekregen, zijn hieronder zo goed mogelijk beantwoord. Ook de vragen op social media hebben we zo veel mogelijk meegenomen.

De vragen en antwoorden hebben we onderverdeeld in 6 categoriën:

1. Zorg patiënten

2. Veiligheid diëtist en de patiënt

3. Financiële gevolgen

4. Voedingsbeleid bij Corona

5. Collega-diëtisten vinden

6. Opschalen zorg
7. Overig

 

Je kunt met je vragen bij ons terecht via ons speciale mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heb je vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het RIVM via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. Ook op de website van het RIVM staan veel vragen en antwoorden. 

 

Meer zorguren en vergoeding nodig voor diëtistische behandeling na Covid-19

Op 13 mei hebben we het persbericht 'Revalidatie na corona wordt onderschat en vraagt om diëtistische benadering' verstuurd aan alle landelijke dagbladen, media en stakeholdersVoor herstel en revalidatie van Covid-19 patiënten is in veel gevallen zeer intensieve begeleiding van een diëtist nodig met langdurige aandacht en zorg voor voeding en beweging. De huidige vergoeding voor diëtistische zorg vanuit basisverzekering voorziet hier niet in.


Brandbrief naar ZN over financiële nood voor de paramedisch zorgverleners
Wij hebben samen met PPN op 10 april een brandbrief gestuurd naar Zorgverzekeraas Nederland (ZN). Hierin hebben wij onze zorg uitgesproken over de financiële nood voor de paramedisch zorgverleners. Wij vinden het onacceptabel dat voor een aantal beroepsgroepen wel een vooruitbetaling kan plaatsvinden en voor de rest nog niet. Ook is er een persbericht uitgegaan. 

Ondervoeding bij ouderen


Onze thema's in de media


Nieuwsberichten