logo NVD

Dossier: Coronavirus

In het coronadossier vind je alle informatie over onder andere patiëntenzorg, voedingsbeleid en herstelzorg bij COVID-19. Wij verzorgen regelmatig een update van dit dossier op basis van de laatste ontwikkelingen..

 

De vragen en antwoorden hebben we onderverdeeld in 8 categoriën:

1. Zorg patiënten

2. Veiligheid diëtist en de patiënt

3. Financiële gevolgen

4. Voedingsbeleid bij Corona

5. Collega-diëtisten vinden

6. Opschalen zorg

7. Herstelzorg ex-COVID-patiënten
8. Overig

 

Je kunt met je vragen bij ons terecht via ons speciale mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heb je vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het RIVM via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. Ook op de website van het RIVM staan veel vragen en antwoorden. 


Laatste nieuws

 

Verruiming vergoeding diëtetiek voor herstelzorg COVID

Minister Van Ark (Medische zorg) heeft besloten om eerstelijns paramedische herstelzorg voor patiënten die ernstige klachten hebben ten gevolge van COVID-19, tot het basispakket toe te laten. Deze regeling is tijdelijk en is per 18 juli direct ingegaan. Onder paramedische herstelzorg wordt de monodisciplinaire en gecombineerde inzet van paramedici, zoals de fysio- of oefentherapeut, diëtist en ergotherapeut verstaan. De looptijd is een jaar. De paramedische herstelzorg bestaat uit: 50 sessies fysio- of oefentherapie, 8 uur ergotherapie en/of 7 uur diëtetiek.

 

De NVD riep VWS en zorgverzekeraars eerder op om de vergoedingen aan te passen en verstuurde op 14 mei hierover ook het persbericht 'Revalidatie na corona vraagt diëtistische benadering'.


Activiteiten NVD rond COVID-19

 

Brandbrief naar ZN over financiële nood voor paramedisch zorgverleners
Wij hebben samen met PPN op 10 april een brandbrief gestuurd naar Zorgverzekeraas Nederland (ZN). Hierin hebben wij onze zorg uitgesproken over de financiële nood voor de paramedisch zorgverleners. Wij vinden het onacceptabel dat voor een aantal beroepsgroepen wel een vooruitbetaling kan plaatsvinden en voor de rest nog niet. Ook is er een persbericht uitgegaan. 

Ondervoeding bij ouderen


Onze thema's in de media


Nieuwsberichten