logo NVD

We gaan hard aan het werk voor jullie

Beste diëtisten,

Vandaag zijn er nieuwe en vergaande maatregelen aangekondigd. Onze samenleving komt tot stilstand. De impact daarvan is groot, voor ons allen persoonlijk, maar ook voor het werk dat wij doen.

Als eerste is de veiligheid belangrijk. Diëtisten zullen te maken krijgen met mensen die besmet zijn of later blijken te zijn besmet. In zieken- en verpleeghuizen zal de druk hoog worden en vanuit de thuiszorg is de cliënt onevenredig kwetsbaar. Diëtisten in de eerste lijn krijgen te maken met afzeggingen en moeten nu zelf ook cliënten afzeggen.

Op 16 maart is er een spoedoverleg bij VWS over de behandeling van patiënten en wat er voor nodig is om de juiste en goede zorg te kunnen blijven bieden. Ook is het belangrijk om het gesprek met ZN aan te gaan over diëtisten die financieel in de problemen dreigen te komen, als werkgever of als ZZP-ers. We trekken samen op met andere beroepsverenigingen in de zorg.

Via de website, direct mail en social media zullen we jullie op de hoogte houden. Ondertussen zullen we ook een aparte helpdesk inrichten voor al jullie vragen. Good practices zullen we zoveel mogelijk delen.

Deze tijd moeten we samen goed doorkomen. We gaan hard aan het werk voor jullie.

Mede namens bestuur NVD

Bianca Rootsaert, directeur