logo NVD

Vertel ons verhaal met de NVD-mediaprijs

Om de impact van de diëtetiek en de rol van de diëtist in onze samenleving te onderstrepen, schrijft de NVD een mediaprijs uit van €15.000. Vanaf 1 december kunnen diëtisten, auteurs of mediamakers, of iedereen die onze missie ondersteunt, een voorstel indienen voor een boek, een documentaire, een film, een artikelen reeks, een digitaal platform, een app of een andere (audio) visuele, digitale  of tekstuele productie.

 

Een gezonder Nederland en goede kwaliteit van leven bij ziekte kan niet zonder de diëtist. In de samenleving zien we de belangstelling voor voeding bij ziekte en gezondheid toenemen, maar ook neemt hierdoor de kans op ongefundeerde of niet gevalideerde adviezen toe. Iedereen kan iets vinden over voeding, maar de complexe en unieke relatie tussen voeding en het lichaam is het domein van de diëtist. De juiste informatie vertalen en de balans tussen evidence en practice base werken maakt het beroep uniek. De diëtist is binnen de gezondheidszorg  de specialist op het gebied van de metabole ontregeling, van sarcopenie, obesitas, ondervoeding, herstel tijdens of na kanker, hart- en vaatziekten of corona, maag- darm- lever aandoeningen, bij sondevoeding, voedselallergieën of eetstoornissen. Met kennis van de wetenschap, met competenties op het gebied van coaching, en met oog en hart voor mens en voeding.

 

Mediaprijs 

Om de impact van de diëtetiek en de rol van de diëtist in onze samenleving te onderstrepen, schrijft de NVD een mediaprijs uit van €15.000 euro. Vanaf 1 december kunnen diëtisten, auteurs of mediamakers, of iedereen die onze missie ondersteunt,  een voorstel indienen voor een boek, een documentaire, een film, een artikelen reeks, een digitaal platform, een app of een andere (audio) visuele, digitale of tekstuele productie.

 

Jury

De jury bestaat uit Marian de van der Schueren (hoogleraar Dietetiek), Irene Mommers (BeBright),  Arjan Hoek (De Reputatiegroep),  Edith Mulder, (Diabetes Vereniging Nederland), Hinke Kruizenga (diëtist-onderzoeker Amsterdam UMC en tot 1-2-2021 hoofdredacteur van het NTVD), onder leiding van juryvoorzitter Maaike de Vries (consultant en publicist)

 

Lees hier de voorwaarden.

 

We kijken uit naar jouw inzending!