logo NVD

FAQ Dieet dit - Dieet dat

Ben je niet in staat geweest om naar een regiobijeenkomst te komen? Geen probleem!

We zetten de meest gestelde vragen even voor je op een rij. Heb je nog andere vragen: neem dan gerust contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Welke materialen zijn er?
Voor elke doelgroep een poster en folders,
Daarnaast voor elke doelgroep een banner (digitale advertentie)
Het 'Dieet dit - Dieet dat'- logo en een persbericht vind je op de website: www.nvdietist.nl .

Hoe kom ik aan de geprinte campagne materialen?
Alle leden hebben recht op een GRATIS pakket af te halen bij de regiobijeenkomst:
(5x1 poster, 5x10 folders) en extra (gratis) posters voor wachtkamers artsen en verloskundigen.
Tijdens de ALV kun je je pakket ook gratis ophalen.
Je kunt ook een pakket tegen porto- en handlingskosten thuis laten sturen.

Hoeveel materialen mag ik meenemen?
1 pakket en zoveel posters als je denkt op te kunnen hangen in wachtkamers van verloskundigen en huisartsen. .Wat als ik niet naar de regio bijeenkomst kan?
Op verzoek wordt er 1 GRATIS pakket opgestuurd, tegen porto en handlingkosten (€4,50)
Is het mogelijk dat je als groep diëtisten een aantal pakketten aanvraagt, en moet je dan nog steeds 4,50 per pakket betalen? Of kan er dan groepskorting gegeven worden?
Opsturen is op basis van daadwerkelijk gemaakte (porto- en verpakkings-) kosten. Er kan dus geen sprake zijn van "groepskorting".

 

Er worden pakketten naar de ziekenhuizen gestuurd, maar waarom niet naar thuiszorg organisaties? Daar werken vaak veel diëtisten, die een met elkaar een grote regio dekken.
Het is niet zo dat we de pakketten naar de ziekenhuizen sturen omdat dat makkelijker is voor de diëtisten die daar werken, maar omdat we er zeker van willen zijn dat de posters (zo veel mogelijk) in de betreffende wachtkamers hangen. Dit is een van de plekken waar we de patiëntgericht kunnen benaderen!


Hoe kom ik aan de digitale campagne materialen?
Op nvdietist.nl kun je ze downloaden (Ik ben diëtist / NVD/ dieet dit dieet dat)
Kunnen alle materialen online worden opgehaald door diëtisten?
Posters, logo , banners ook en de link naar de website en social media: allemaal mogelijk. De folder niet, omdat het formaat niet past.


Wanneer is de website online?
Vanaf 19 september: de Dag van de Diëtist


Waarom is het KWF geen partner, er is nu voor de doelgroep Kanker geen partnerorganisatie om naar door te klikken voor meer informatie. Terwijl er juist zo'n mooie website voor hen is.
KWF was een van de eerste partijen met wie we aan tafel hebben gezeten om af te stemmen. Zij zijn enthousiast over de campagne en ondersteunen de boodschap. Echter, toen we de uiteindelijke materialen klaar hadden was er voor hen intern onvoldoende tijd om dit met de juiste personen kort te sluiten. Zij hebben 'nee' gezegd door de procedure niet op basis van de inhoud. Bij de volgende fase zullen we hen opnieuw benaderen.


Bij zoekfunctie op postcode komt erg veel naar boven, niet selectief genoeg. Komt dat nog?
Antwoord: Ja, klopt. Als je selectiever zoekt, geeft het zoeksysteem juist weer te weinig opties (bijvoorbeeld te weinig specialismen). Het is ook erg afhankelijk van de regio waarin je woont. Ook mensen in dunbevolkte gebieden hebben wat keuzes nodig.


Als je een diëtist zoekt via Dieet dit – Dieet dat, dan komt in het google-kaartje het woord diëtist niet goed te staan. Kan hier iets aan gewijzigd worden?
Ja, dit wordt zo spoedig mogelijk opgepakt.


Kan in de zoekopdracht ook de diëtist in het ziekenhuis te voorschijn komen? Met de website van het ziekenhuis bijvoorbeeld?
Diëtisten zijn op persoonlijke titel lid van de NVD. Zij hebben via 'mijnNVD' aangegeven welke gegevens er zichtbaar moeten komen bij de zoekfunctie. Leden kunnen dit zelf aanpassen. Werkgever kan ook aangeklikt worden.


Is het mogelijk om de aandachtsgebieden per diëtist aan het zoeken gekoppeld kunnen worden? Toen kwam de leuke woordspeling: die weet dit, die weet dat! :-)
Deze vraag nemen we mee voor 2015. Binnen het budget voor 2014 paste het niet.

 

Staan verpleeg- en ziekenhuizen ook in de postcodelijst?
Diëtisten zijn zichtbaar op basis van de gegevens die in 'Mijn NVD' staan op de NVD website. Als je hebt aangevinkt dat je gegevens niet voor anderen zichtbaar mogen zijn, staan je gegevens ook niet bij 'Vind een diëtist'.


Omdat je op de radiospot duidelijk 'Die eet dit, Die eet dat', hoort vroeg men zich af of je ook op de website komt als je dieeet met 3x e intypt. Toen we heb probeerde in Google leek het erop dat dit idd ook naar onze website doorlinkt, klopt dat?
Ja,we hebben 20 websites geclaimd die lijken op dieetditdieetdat.nl. Foutief ingeven URLs worden doorgeleid naar de juiste weergave. Of Google geeft de suggestie van de juiste 'Dieet dit – Dieet dat'- URL.


Kunnen we zelf advertenties zetten in regiobladen?
Ja, kan. Wellicht goed om even met Claudia en Lorissa contact op te nemen als je beeldmateriaal nodig hebt.


Hebben we het over patiënt, klant of cliënt. Voor de eerste lijn gaat de voorkeur naar cliënt.
We hebben gekozen voor 'patiënt'. Het gaat erom dat degene die het leest zich aangesproken voelt. Klant klinkt dan niet prettig en cliënt klinkt wat afstandelijk. We hebben steeds geprobeerd je/jij te gebruiken in plaats van deze benamingen.


Waar worden de banners geplaatst? Alleen op gezondheidsplein?
De banners komen op veel plekken terug, dat is afhankelijk van aantal bezoekers/doelgroep/kosten op dat moment. Je kunt wel denken aan sites als 'babybytes of zwangerworden.nu, hartpatienten.nl. Er worden ook 'losse banners' op Google gegeven als je bepaalde zoekwoorden invult. Zie hieronder:
Dieet dit Dieet dat
Met een gezonde voeding heb je grip
op jouw gezondheid.
Dieetditdieetdat.nl


Hoe kun je het logo op je eigen site zetten. Is het online beschikbaar?
Antwoord: het logo is online beschikbaar. Je kunt het op je eigen site zetten met een hyperlink naar Dieetditdieetdat.nl


Komt er een beeldschermbestand om in de wachtkamers te draaien op interne schermen? Dia presentatie?
De posters en de banners zijn digitaal beschikbaar om aan te bieden op beeldschermen in wachtkamers. Het komend jaar zullen we beoordelen welke middelen er nog gemist worden. Keuzes zijn afhankelijk van financiële afwegingen


Worden de aandoeningen uitgebreid volgend jaar?
De kennisbank wordt in ieder geval uitgebreid. Ten aanzien van de ziektebeelden: we willen ons eerst focussen op deze 5 groepen. Op basis van onze ervaringen de eerste periode zullen we beoordelen of er ruimte is om onze focus te verleggen of te verbreden. Wat betreft de webpagina: afhankelijk van het budget.


Wat gaat er nog meer gebeuren de komende 2 jaar, naast de radiospot en sociale media?
We hebben afgesproken dat we tot oktober 2015 de huidig ingeslagen weg blijven vervolgen. Op de ALV van november 2015 zullen de ervaringen en resultaten van de campagne worden geëvalueerd en een voorstel voor de toekomst worden gedaan. Natuurlijk blijven we tussentijds ook updates delen en input vragen.


Als ik op de NVD website mijn gegevens verander, wanneer staat het dan op de website dieetditdieetdat.nl?
Meteen! (behalve als een werkgever nog eerst goedgekeurd moet worden).