logo NVD

ALV en Jaarcongres 2018

Algemene Ledenvergadering (ALV) 2018

Op 6 november vindt onze jaarlijkse ALV met congres plaats bij Inn Style Maarssen. De twee lectoren die gespecialiseerd zijn in het thema ouderen, dr. Harriët Jager en dr. Marian de van der Schueren openen het congres met: Veroudering: crisis? Of kansen voor de diëtist?
Zij geven samen een stand van zaken van de wetenschap met vertaling naar de praktijk. Er worden een aantal voorbeelden gegeven van best practices om de uitdagingen van ouderen het hoofd te bieden zoals: de resultaten van MaNuEl, het Voedingspaspoort, Maaltijdvoorzieningen en de Taskforce Goede Voeding. Ook worden de nieuwe GLIM criteria voor ondervoeding onder de aandacht gebracht. Daarna kun je twee deelsessies kiezen.

 

Een overzicht van de sessies:

  • Dementie – Emmelyne Vasse en Nelie Braspenning
  • Zorgpad ondervoeding – ProInten
  • Palliatieve voedingszorg – LWDO + multidisciplinair
  • Slapeloosheid signaleren, advies en wanneer doorverwijzen? – Somnologen van het Expertisecentrum Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe en de Slaapstraat in Utrecht, www.slaapstraat.nl.
  • Het Voedingscentrum presenteert de nieuwe normen voor micronutriënten, met speciale aandacht voor de aanbevelingen voor ouderen.
  • Het netwerk Dietisten Geriatie en Ouderenzorg (DGO) verzorgt een workshop over de taskforce ‘Gezond eten met ouderen’.

 

Het complete programma inclusief de plenaire sessies met:

  • Dr. Harriët Jager en dr. Marian de van der Schueren, over de conclusies van het MaNuEl onderzoek, het Goed Gevoed Ouder Worden project en het voedingspaspoort en

  • Joost Dekker (hoogleraar paramedische zorg, VU) over de juiste zorg op de juiste plek; juist voor ouderen kun je hier  bekijken. 


Je kunt je aanmelden via de webwinkel, je moet wel inloggen om de ledenprijs te zien. Begin oktober ontvng je dan nog een mail waarin je je deelsessies aan kunt geven en je kunt aanmelden voor de gratis pendelbus vanaf station Utrecht. 

 

De conceptnotulen van 2017 vind je hier

 


 

ALV 2017


Presentaties 2017

Posterprijs

In de categorieën universiteit, hogeschool en zorg zijn deze posters de winnaars:
1e prijs (2500 euro): Tessa van Elsacker van de Haagse Hogeschool

2e prijs (1250 euro): Eva Leistra van de VU / het VUmc

3e prijs (750 euro): Dea Schroder en Coby Wijnen van Roessingh / Revanet

 

Downloads