logo NVD

Netwerk DNO Diabetes Nutrition Organization

De Stichting Diabetes and Nutrition Organization (DNO) is in 1997 opgericht als organisatie van en voor diëtisten die zich gespecialiseerd hebben in diabetes mellitus.
Sinds 2002 maakt DNO/NVD onderdeel uit van het bestuur van de Nederlandse Diabetes Federatie. DNO heeft mede daardoor een erkende plaats als dé professionele gesprekspartner op het gebied van voeding binnen de diabeteszorg verworven.

DNO is bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) geregistreerd als erkend netwerk.
Zo nodig wordt er samengewerkt met één van de andere 34 netwerken van NVD

DNO heeft een bestand van leden. In dit bestand zijn diëtisten opgenomen uit verschillende werkvelden (algemeen ziekenhuis, academisch ziekenhuis, kinderziekenhuis, 1e lijn (zowel thuiszorg als zelfstandig gevestigd), diabetescentrum, artsenlaboratorium, patiëntenvereniging, die betrokken zijn bij de behandeling van mensen met diabetes mellitus en die betrokken willen zijn bij de activiteiten van DNO.

Deze leden zijn betrokken bij werkgroepen, commissies en losse opdrachten, alle met als doel voeding de plek te geven in de diabeteszorg die het verdiend, en daarbij een goede invulling te geven aan zowel inhoud als beleid.

DNO en de diëtist worden gezien en gehoord als het gaat om diabetes en voeding. Veel partijen kennen ons al, maar dit willen we komende periode verder ontwikkelen, en het contact met huidige partners intensiveren. Kennis is er genoeg, maar het gaat erom wat we met die kennis doen. Delen wordt daarbij het nieuwe credo.  

 

Meer informatie:
www.dnodietist.nl 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.