logo NVD

NVD werkt aan digitale samenwerkingslandkaart

 

In het kader van project Regionalisatie, de Juiste Zorg op de Juiste Plek, wil de NVD samenwerking faciliteren en stimuleren. Om dat goed te doen hebben wij eerst informatie nodig. Samenwerking met andere zorgverleners, maar vooral ook transmuraal samenwerken staat daarbij centraal. Zit jij in een samenwerkingsverband of ben je bezig een samenwerking te realiseren in jouw regio? Laat het ons weten. Al deze initiatieven willen we graag inventariseren. In een later stadium zullen deze gegevens vertaald worden in een digitale landkaart. Deze visuele tool zal ook gebruikt worden richting stakeholders.

 

Het waarom van samenwerken mag duidelijk zijn. Maar wat ís samenwerken en hoe? Moet dat georganiseerd, formeel of informeel, zijn daar onderlinge afspraken voor nodig en kosten aan verbonden, moet je je ergens aan conformeren of is het simpelweg netwerken? En dan natuurlijk de vraag: met wie?

Om daar een beeld van te krijgen zijn we diverse gesprekken aan het voeren met ervaringsdeskundigen. Collega’s die al onderdeel zijn van bestaande samenwerkingsverbanden maar ook initiatiefnemers van nog te realiseren samenwerkingen. Zij delen hun ervaringen met ons en geven aan waar de uitdagingen liggen. Deze informatie zullen we de komende tijd met jullie delen.

Ook is op de website een dossier organisatiegraad aangemaakt waar je alle relevante informatie kunt terugvinden. 

De NVD en de KNGF willen in dit project gezamenlijk opgaan. De regio coördinatoren van de KNGF zijn al enkele jaren bezig om samenwerking tussen praktijken te ondersteunen. Zij zijn bereid om die ervaringen met ons te delen en zijn uiteraard nieuwsgierig wat er in het land van de diëtetiek ondernomen wordt.

Op woensdag 25 november organiseren we samen met de KNGF een bijeenkomst waar zowel de NVD regio besturen als de KNGF regio coördinatoren zijn uitgenodigd om kennis te maken en ervaringen te delen. Deze bijeenkomst hopen we in de toekomst nog vaker te organiseren, zo ook voor andere belangstellenden.

 

Ik kom graag met jullie in gesprek.

Succes!

Debby Lautenbach
Projectcoördinator Regionalisatie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

< Terug naar NVD Nieuws van 3 november 2020