logo NVD

Scholing: Nascholing multidisciplinaire aanpak DMT2 Rotterdam

Terug

OnderwerpNascholing multidisciplinaire aanpak DMT2 Rotterdam
AanbiederArts en Leefstijl
Datum28-11-2019
Punten0,0
Websitehttps://www.artsenleefstijl.nl/multidisciplinaire-aanpak
Omschrijving

NASCHOLING MULTIDISCIPLINAIRE AANPAK DMT2 Rotterdam
iedere deelnemer ontvangt 50 euro korting van Gezond010!
Donderdag 28 november, 14.00 – 20.00 uur
Lommerrijk Bergse Plas
Straatweg 99
3054 AB – Rotterdam

 

We weten inmiddels dat gecombineerde leefstijlinterventies gericht op koolhydraatbeperking in de voeding bij patiënten met Diabetes type 2 (DMT2), bewezen effectief zijn.
Bij de start van deze leefstijlinterventies gebruiken patiënten vaak medicatie zoals orale medicatie of insuline. De glucosewaarden en symptomen kunnen bij een groot aantal patiënten snel en drastisch verlagen/verminderen door koolhydraatbeperking met als risico een hypoglycemie (bij SU-derivaat en/of insuline). Hierdoor ontstaat de noodzaak tot het afbouwen van medicatie als onderdeel van de leefstijlinterventie.

Het is de opzet van deze scholing dat de verschillende zorgprofessionals rondom de patiënt met DMT2 worden geïnformeerd over deze aanpak en dat iedereen vanuit zijn of haar professie op de hoogte is en elkaar weet te vinden. Naast de theorie is er veel ruimte om ‘multidisciplinair’ met elkaar informatie te delen en van elkaar te leren.

Gezond010 ondersteunt deze scholing omdat we met elkaar in staat zijn om te werken aan een gezond, vitaal Rotterdam! Daarom krijgt iedere deelnemer 50 euro korting: je betaalt 145 euro i.p.v. 195 euro!
Schrijf in je via deze link: https://www.artsenleefstijl.nl/multidisciplinaire-aanpak