logo NVD

Scholing: Basiscursus systemisch – dialogisch werken

Terug

OnderwerpHet integreren van dialogisch opstellingenwerk in de begeleiding van cliënten.
AanbiederDavotes
Datum30-01-2018
Punten16,0
Websitehttp://www.davotes.nl
Omschrijving

Basiscursus systemisch – dialogisch werken
30-31 januari, 1 februari 2018 in Delft
Brenda Zwinkels & Eelco de Geus
Een driedaagse basiscursus voor het integreren van dialogisch opstellingenwerk in de begeleiding van cliënten. Praktisch toepasbaar in de individuele begeleiding, tevens verdiepend voor de eigen persoonlijke ontwikkeling als professional.

Wat is systemisch-dialogisch werk?
Als professional krijgen we te maken met cliënten met uiteenlopende klachten. Juist bij cliënten die telkens in hetzelfde patroon blijven voortbewegen ondanks grote inzet, kan het heel behulpzaam zijn om de vraag op een andere laag te benaderen. Door middel van het maken van een opstelling kunnen we ervaren hoe het probleem verbonden is met de systemen waarin de cliënt leeft (familie, gezin, omgeving, innerlijke waarden). Samen bekijken en onderzoeken welke plek de klacht inneemt voor de cliënt of ouders van de cliënt. Dit werk ondersteunt een nieuw zelfbeeld, wat nodig is voor positieve gedragsverandering.

Cursusinhoud
Eelco en Brenda werken gezamenlijk in de cursus met de vragen van de deelnemers over hun werk met cliënten. We oefenen met vormen van opstellingenwerk die direct inzetbaar zijn in de individuele begeleiding. We oefenen systemische vraagstellingen en systemische interventies. We ervaren de mogelijkheden van dialogische principes, zoals vertraging, stil zijn, open luisteren en authentiek spreken. We doen supervisie-opstellingen met elkaar, om nieuwe perspectieven te vinden voor het werk met onze cliënten. Een praktijkgerichte en diepgaande cursus.

Plaats:      Delflandhoeve in Delft

Kosten:          € 625,-