logo NVD

Scholing: Symposium "Overgewicht en overgevoeligheid bij kinderen: hoe hel

Terug

OnderwerpSymposium "Overgewicht en overgevoeligheid bij kinderen: hoe help je ouders op weg?”
AanbiederNZO
Datum08-03-2018
Punten0,0
Websitehttp://www.zuivelsymposium.nl
Omschrijving

Symposium "Overgewicht en overgevoeligheid bij kinderen: hoe help je ouders op weg?”

Hoe kun je als diëtist en professional makkelijker met ouders en kinderen praten over onderwerpen als gewicht, voedselovergevoeligheid en leefstijlveranderingen? Dat is op 8 maart het thema van het jaarlijks symposium van de Nederlandse Zuivel Organisatie in TivoliVredenburg in Utrecht.

De manier waaróp de diëtist in gesprek gaat met een ouder of kind is vaak net zo belangrijk als de boodschap zelf. Houding en taalgebruik hebben een grote invloed op het succes van een behandeling. Tijdens dit symposium delen onder andere drs. Sanne Niemer (VU Amsterdam) en dr. Sanne Gerards (Universiteit Maastricht) hun wetenschappelijke kennis op dit gebied. Met veel praktische tips! Daarnaast wordt een stappenplan gepresenteerd waarmee ouders een solide basis kunnen leggen voor een gezond voedingspatroon van hun kind, ook voor later.

De rol van zuivel bij allergie, overgewicht en lactosegevoeligheid komt tijdens het symposium ook aan bod. Er wordt gekeken naar wetenschappelijk onderzoek in verschillende landen; Hoe vaak komt melkallergie of lactosegevoeligheid voor en zijn er verschillen tussen zuivelproducten? De dagvoorzitter is net als bij onze eerdere symposia: Joost Hoebink.

Bekijk hier het volledige programma of ga naar www.zuivelsymposium.nl voor meer informatie.

Doelgroep: diëtisten, gezondheidszorgprofessionals, voedingsdeskundigen, studenten voeding en diëtetiek en iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.
Accreditatie: aangevraagd voor diëtisten. Studenten en aio's kunnen een certificaat van deelname bij ons aanvragen.

De kosten voor dit symposium bedragen:
• voor diëtisten en leden van NVD/DCN €25,00
• voor studenten en aio's €25,00
• voor belangstellende €50,00