logo NVD

Scholing: 7e multidisciplinaire Symposium over MS

Terug

Onderwerp7e multidisciplinaire Symposium over MS
AanbiederMSMS
Datum18-12-2018
Punten0,0
Websitehttp://www.msms.nl
Omschrijving

 Op 18 december 2018 vindt in NBC Nieuwegein alweer voor de zevende keer het Multidisciplinaire Symposium over MS plaats.
MSMS 2018 richt zich op alle professionals die betrokken zijn bij de behandeling en de zorg voor mensen met MS.
Het is het enige onafhankelijke symposium waar vrijwel alle betrokken beroepsverenigingen ook hun inhoudelijke medewerking aan verlenen. De beroepsgroepen waar het symposium zich op richt, en voor wie ook accreditatie wordt aangevraagd, zijn: neurologen, revalidatieartsen, urologen, specialisten ouderengeneeskunde, MS verpleegkundigen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologen en maatschappelijk werkers.
De plenaire opening verzorgd door Ben van Cranenburgh met een bijdrage over het plastische brein, de tegenkracht van die plasticitiet bij degenerative aandoeningen en de rol die elke zorgprofessional hierin kan spelen.
De plenaire afsluiting staat in het teken van positieve gezondheid met een bijdrage van Machteld Huber, de grondlegger van het gedachtegoed en de oprichter en drijvende kracht achter het Institute for Positive Health (iPH).

Tussen opening en afsluiting zijn er 5 tijdsblokken van 1 uur met een groot aantal uiteenlopende parallelsessies met actuele, innovatieve en soms controversiële thema's waar men uit kunt kiezen. Met praktische en wetenschappelijke parallelsessies, lezingen en casus besprekingen voor alle beroepsgroepen. Tussendoor is er voldoende ruimte om te netwerken met collega's op de uitgebreide informatiemarkt.
Hieronder een greep uit de workshops die voor diëtisten interessant kunnen zijn:
• De nieuwe lifestyle en voeding app Leo Visser
• Darmflora en genetica bij MS Geert Poelmans
• Alternatieve voeding bij MS Marian Noordam
• Slikklachten en voeding Esther Kamphorst en Caroline Bruggeman
• Fecestransplantatie bij MS Rogier Ooijevaar

We hopen u op 18 december te mogen begroeten!